Om beskyttelse av finanstransaksjoner og nettkjøp

Kaspersky-programmet ber deg om å åpne nettstedene til banker og betalingssystemer i Beskyttet nettleser, slik at du kan beskytte konfidensielle data som du angir på disse nettstedene (for eksempel bankkortnumre og passord for nettbanker), og unngå at penger blir stjålet når du betaler på nettet. Hvis du velger alternativet for å åpne nettstedet uten Beskyttet nettleser, vil Kaspersky-programmet ikke be deg om å åpne nettstedet i Beskyttet nettleser de neste 50 minuttene.

Beskyttet nettleser er en spesiell nettlesermodus som beskytter dataene dine når du bruker nettstedene til banker og betalingssystemer. Beskyttet nettleser startes i et isolert miljø for å unngå at andre programmer setter inn sine koder i prosessen til Beskyttet nettleser. Kaspersky-programmet oppretter spesialprofiler for Mozilla Firefox og Google Chrome for å unngå at tredjeparts programtillegg påvirker funksjonaliteten til Beskyttet nettleser. Programmet påvirker ikke dataene som nettleserne lagrer i profilene som er opprettet for dem.

Når du først åpner den beskyttede nettleseren, vil du bli bedt om å kopiere data, innstillinger og plugins fra hovednettleseren din. Etter at datamigreringen er fullført, vil ikke Kaspersky holde hovednettleseren og beskyttet nettleser synkronisert. Dette betyr for eksempel at data som er slettet fra hovednettleseren din vil fortsette i beskyttet nettleser. I dette tilfellet må du ta skritt for å slette de samme dataene fra beskyttet nettleser.

Hvis du bruker Chromium-basert Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox eller Internet Explorer, åpnes Beskyttet nettleser i et nytt vindu.

Programmet bruker Utvidelsen for Kaspersky Protection til flere av funksjonene i Beskyttet nettleser.

Nettlesere som ikke oppfyller programvarekravene kan ikke kjøre i Beskyttet nettleser-modus. I stedet for slike nettlesere vil enten Chromium-basert Microsoft Edge eller en annen nettleser i de konfigurerte programinnstillingene starte i Beskyttet nettleser-modus.

Det er umulig å kjøre beskyttet nettleser under følgende forhold:

Kjøre Beskyttet nettleser i Yandex Browser

Kaspersky-programmet støtter sikring av pengetransaksjonene dine i Yandex Browser, med noen begrensninger. For å kjøre Beskyttet nettleser vil programmet legge inn et spesielt skript på nettsiden (og i trafikken). Utvidelsen for Kaspersky Protection er ikke tilgjengelig. Komponentene Privat surfing og Anti-Banner kjører, men kan ikke konfigureres i Yandex Browser.

Funksjoner i Beskyttet nettleser

I modusen Beskyttet nettleser gir programmet beskyttelse mot følgende typer trusler:

Beskyttet nettleser-status

Når du åpner et nettsted i Beskyttet nettleser, vil du se en ramme rundt margen i nettleservinduet. Fargen på rammen angir beskyttelsesstatusen.

Rammen rundt nettleservinduet kan ha følgende farger og betydning:

Om beskyttelse mot skjermdumper

Kaspersky-programmet beskytter dataene dine ved å forhindre at spionprogrammer tar uautoriserte skjermdumper når du surfer på beskyttede nettsteder. Beskyttelse mot skjermdumper er aktivert som standard. Beskyttelse mot skjermbilder kjører selv om maskinvarevirtualisering er deaktivert.

Om databeskyttelse for utklippstavlen

Kaspersky-programmet blokkerer uautorisert tilgang til utklippstavlen når du foretar betalinger på nett, for å unngå at dataene blir stjålet av kriminelle. Denne typen blokkering er kun aktivert dersom et uklarert program prøver å få uautorisert tilgang til utklippstavlen. Hvis du kopierer data manuelt fra vinduet i et program til vinduet i et annet (for eksempel fra Notisblokk til et tekstredigeringsvindu), er tilgang til utklippstavlen tillatt.

Utklippstavlebeskyttelse kjører ikke hvis maskinvarevirtualisering er deaktivert på datamaskinen.

Hvis Beskyttet nettleser startes i operativsystemet Microsoft Windows 10, vil Kaspersky-programmet blokkere samhandling mellom universelle Windows-programmer og utklippstavlen.